• Majstrovstvá kraja vo florbale základných škôl

          • Dňa 26. mája2023 sa konali majstrovstvá kraja vo florbale starších žiakov ZŠ v Dunajskej Strede, na ktorých mala aj naša škola zastúpenie. Zúčastnilo sa sedem družstiev (víťazi okresných kôl), ktoré boli rozdelené do dvoch skupín. Naši chlapci vyhrali skupinu, v ktorej porazili Trnavu, Dunajskú Stredu a Sereď. V semifinále si poradili so Senicou a v hektickom finále zvíťazili 5 : 2 nad družstvom ZŠ Banka pri Piešťanoch. Stali sa tak majstrami kraja a postúpili do celoštátneho kola, ktoré sa bude konať v dňoch 6.6.- 7.6.2023 v Trenčíne.

            Zloženie nášho tímu: M. Suchovský, A. Drinka, M. Kollár, N. Staňo, T. Staňo, S. Ferik, J. Hyža, T. Danihel, N. Waradzin a M. Ferianec.

            Za vzornú reprezentáciu a šírenie dobrého mena našej školy chlapcom ďakujeme. Držíme im palce na majstrovstvách Slovenska!!!

        • Máme zelený certifikát za odpad
          • Máme zelený certifikát za odpad

          • Zelený certifikát a logo sme od spoločnosti SEWA, a.s.získali za odovzdaný elektroodpad a použité batérie v roku 2022. Tento sme v minulom školskom roku zbierali vrámci projektu Elektroodpad Dopad 5 a vyzbierali sme viac ako pol tony. Certifikát a logo sú potvrdením, že naše gymnázium pristupuje zodpovedne k ochrane životného prostredia aj správnym triedením odpadov.

            https://www.sewa.sk/sluzby/bezplatny-odvoz-elektroodpadu 

            Mgr. M. Kojšová

          • Župná olympiáda - výsledky atletiky a bedmintonu

          • V dňoch 27. a 28. 4.2023 sa konala Župná olympiáda stredných škôl v Trnave, kde mala naša škola zastúpenie v atletike, bedmintone a mix volejbale. Okrem mix volejbalu sa nám darilo aj v atletike a bedmintone. Výsledky boli nasledovné:

            Bedminton 

            3. miesto (D. Dvorský, P. Janota)

            Atletika

            T. Poláková - 100 m - 1. miesto a 200 m - 1. miesto

            N. Zaňátová - vrh guľou - 1. miesto - hod diskom - 2. miesto

            S. Ovečková - beh na 800 m - 5. miesto

            K. Petrovičová - oštep - 4. miesto

            Štafeta 4x100m

            3. miesto (Petrovičová, Chovancová, Ovečková, Poláková)

            Všetkým zúčastneným ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy.

          • Župná olympiáda

          • Po výborných výkonoch vo veľmi vyrovnaných zápasoch obsadilo družstvo mix volejbalu skvelé 3. miesto za Šamorínom a Trnavou na Župnej olympiáde v Trnave. Všetkým ďakujeme za skvelú reprezentáciu školy a výborné výkony.