• Baterky spojili škôlku a gymnázium

          • Naši kvartáni Adriana Grebáčová, Tomáš Hyža a Martin Kočárik si v rámci projektu Elektroodpad Dopad 5 pripravili vzdelávaciu aktivitu Buď eko-hrdina pre skalických predškolákov v MŠ Hviezdoslavova. Objasnili im, že elektrozariadenia sú nebezpečným odpadom a hravou formou si aj zasúťažili. Okrem témy elektroodpad im pripomenuli, že papier je dobré používať z oboch strán alebo aj to, že namiesto plastových vecí môžeme používať iné ekologickejšie varianty.

            Kvartánov nebojácni a zhovorčiví škôlkari milo prekvapili a potešili. Táto skúsenosť im okrem neplánovaného rozprávania na kameru (čo aj tak zvládli perfektne :) ) dala do života aj iné poznatky a zručnosti.

            Aďka vraví: "Naučila som sa, aké to je pracovať s deťmi, keďže ja som takúto príležitosť ešte nemala. Bola som milo prekvapená, koľko toho už v tom veku vedia a že tomu naozaj v škôlke venujú čas. Taktiež ma prekvapilo, že ani jedno dieťa nám nepovedalo, že to nemá zmysel. Možno to bolo iba kvôli ich veku, ale myslím, že krásne rozumejú tomu, prečo je dôležité separovať. Uvedomila som si, že je naozaj dôležité vštepovať informácie o správnej separácii odpadu už u najmenších. Budúcnosť Zeme bude raz aj v ich rukách."

            A Tomáš sa pridáva: " Zistil som, že deti v škôlke sú chytrejšie, než som si myslel a už sa kľudne môžu učiť o takejto problematike."

            Malú ukážku si môžete pozrieť aj vo videu, za ktoré vďačíme p. Tokošovi zo Skalickej mestskej televíze.

          • Fotografická súťaž

          • Srdečne blahoželáme nášmu študentovi Adrianovi Pelčákovi z kvinty, ktorý sa zúčastnil fotografickej súťaže TAKTO TO VIDÍM JA - ,,v uliciach´´, za prvé miesto s fotografiou Ruch (Bratislava).

        • Celoštátne kolo Olympiády ľudských práv
          • Celoštátne kolo Olympiády ľudských práv

          • Dňa 7. apríla 2022 sa konalo online Celoštátne kolo Olympiády ľudských práv. Celoštátneho kola sa napokon zúčastnilo 63 študentiek a študentov z celého Slovenska. Súťažiaci boli žrebovaním rozdelení do štyroch postupových skupín. Z každej skupiny postupujú traja súťažiaci do veľkého finále. Naše gymnázium v postupovej skupine č. 2 reprezentoval študent septimy Tobias Valúch, ktorý sa umiestnil na 6. mieste. Tobiasovi blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

        • Krajské kolo Olympiády kritického myslenia
          • Krajské kolo Olympiády kritického myslenia

          • Dňa 23. marca 2022 sa konalo krajské kolo Olympiády kritického myslenia a víťazom v kategórii 2 sa stal študent septimy Tobias Valúch. Srdečne gratulujeme a prajeme veľa úspechov vo finále.

        • Krajské kolo SOČ
          • Krajské kolo SOČ

          • Dňa 1. apríla 2022 sa uskutočnila krajská prehliadka SOČ v odbore umenie a kultúra. Naša študentka Pavlína Barbaričová zo IV.A so svojou prácou ziskala 2. miesto a zaistila si tak postup do celoslovenského kola.

            Srdečne blahoželáme.

          • Dejepisná súťaž študentov gymnázií SR a ČR

          • V stredu 6. apríla 2022 sa v Trnave uskutočnilo KK Dejepisnej súťaže študentov gymnázií SR a ČR, ktorej sa už niekoľkýkrát zúčastnili aj študenti našej školy. Aktuálne  je do súťaže zapojených 333 slovenských a českých škôl. Tohtoročnou témou bola Druhá svetová vojna v Európe 1939 – 1945. Našu školu v KK reprezentovali študenti III. B Monika Hricová a Jakub Romančík a študent III.A Marek Klena. Náš tím obsadil veľmi pekné 5. miesto.

            Srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy

          • Úspechy našej školy v biologických súťažiach

          • Jednou zo súťaží, ktorá prebehla v tomto období bola Biologická olympiáda. V krajskom kole dňa 23. marca našu školu reprezentovala Adriana Sojáková, žiačka 4.B triedy, ktorú pripravovala pani profesorka Mgr. Mária Vajayová. V projektovej časti svojou prácou o Živote včiel a ich význame pre človeka získala 1. miesto, a tým si otvorila cestu do celoslovenského kola, kde bude reprezentovať nielen našu školu, ale aj celý Trnavský kraj. Tu jej práca nekončila a dňa 1. apríla sa zúčastnila krajského kola SOČ v odbore pôdohospodárstvo. So svojou prácou opäť získala umiestnenie, a to krásne 3. miesto.

            Už budúci týždeň Adrianu čaká celoslovenské kolo, v ktorom jej všetci budeme držať palce.

        • Okresné kolo Pytagoriády
          • Okresné kolo Pytagoriády

          • V stredu 30.3.2022 sa online formou uskutočnilo okresné kolo matematickej súťaže Pytagoriáda. Našu školu reprezentovali viacerí študenti a niektorí z nich sa aj stali úspešnými riešiteľmi. V jednotlivých kategóriách boli úspešnými riešiteľmi títo študenti:

            Kategória P6: Svetlana Špírková (2. miesto v okrese) a Vladimír Halás (delené 3.-4. miesto v okrese)

            Kategória P7: Katarína Tlachačová (1. miesto v okrese)

            Kategória P8: Martin Suchovský (1. miesto v okrese)

            Martin Suchovský vyriešil správne všetky zadané úlohy a tým si vyslúžil aj pozvánku do celoštátneho kola Pytagoriády.

            Všetkým zúčastneným študentom a najmä úspešným riešiteľom ďakujeme za reprezentáciu školy a Martinovi želáme veľa úspechov v celoštátnom kole.

          • Okresná súťaž Hurbanovho pamätníka

          • Dňa 5. apríla 2022 sa uskutočnila okresná súťaž Hurbanovho pamätníka vo Františkánskom kláštore v Skalici. Súťaže sa zúčastnili štyria naši študenti a výborným umeleckým prednesom poézie a prózy získali nasledovné umiestnenia: 

            III. kategória - poézia

            3. miesto: Sára Chocholáčková (KV) 

            III. kategória - próza

            2. miesto: Martin Kočárik (KV) 

            IV. kategória - poézia

            1. miesto: Karolína Bahýlová (I.B) 

            IV. kategória - próza

            3. miesto: Matej Kudláč (KI) 

            Víťazná Karolína postupuje priamo na krajskú súťaž HP a Martinovi z 2. miesta porota udelila návrh na postup zúčastniť sa krajského kola tejto súťaže. 

            Srdečne blahoželáme všetkým recitátorom a ďakujeme za reprezentáciu našej školy!