• Hurbanov pamätník - okresné kolo

          • “Nech sa po Tatrách reč naša ozýva...” Napísal Jozef Miloslav Hurban vo svojom diele Bije zvon sloboda, čujte ho národy.

            Naši študenti, ktorí Slovenskú reč a literatúru nosia v srdci, sa dňa 26. 3. 2024 zúčastnili na okresnom kole Hurbanovho pamätníka. Získali krásne pódiové umiestnenia:

            II. kategória

            A. Čmiková (PR) - 2. miesto

            III. kategória

            - poézia: Viktória Bučková (KV) - 3. miesto

            - próza: Zuzana Michaliková (KV) - 3. miesto

            IV. kategória

            - poézia: Sára Chocholáčková (SX) - 2. miesto s návrhom na postup do krajského kola Hollého pamätníka

            - próza: Martin Kočárik (SX) - 2. miesto

            Umiestneným srdečne gratulujeme a Sáre držíme palce vo vyššom kole!

          • Čo vieš o hviezdach?

          • Dňa 25. 3. 2024 sa v Senici uskutočnilo regionálne kolo celoslovenskej vedomostnej súťaže Čo vieš o hviezdach?. V tretej kategórii sa výborne umiestnili naši študenti, ktorí postupujú do krajského kola: 1. miesto Michaela Príkazská, I. A

            2. miesto Martin Marchfeld, oktáva.

            Gratulujeme.

          • Krajské kolo Ekonomickej olympiády

          • Dňa 29.1. 2024 sa v Trnave konalo krajské kolo Ekonomickej olympiády. Na základe umiestnenia v školskom kole, a tiež bodového výsledku, na kraj postúpili až piati študenti našej školy – Fitala, Faško, Javorský, Studenič a P. Schwach. Krajské kolo sa konalo na Univerzite s. Cyrila a Metoda a zúčastnilo sa ho 53 študentov. Naši študenti sa konkurencii vôbec nestratili, pretože máme víťaza krajského kola – Tomáša Fitalu zo IV. A. Výborným výsledkom je taktiež 8. miesto A. Faška, 11. miesto I. Javorského či 14. miesto T. Studeniča. Všetkým chlapcom ďakujeme za reprezentáciu školy. Tomášovi blahoželáme a prajeme veľa šťastia v celoštátnom kole, ktoré sa bude konať 25.4. v hoteli Devín v Bratislave za účasti popredných ekonomických analytikov inštitúcie INNES.

          • Majstrovstvá okresu vo florbale ZŠ a SŠ

          • V dňoch 22.3. a 25.3. sa uskutočnili majstrovstvá okresu vo florbale základných a stredných škôl, kde mala aj naša škola zastúpenie. V súťaži základných škôl družstva boli rozdelené do dvoch skupín, z ktorých postupovali prví dvaja do semifinále. My sme obsadili 3. miesto v skupine a tak nám o chlp ušiel postup do finálových zápasov. Naši stredoškoláci nenechali nič na náhodu a suverénnym spôsobom získali 1. miesto bez straty bodu a tak postúpili na majstrovstvá kraja, ktoré sa budú konať v Trnave v rámci Župnej olympiády. Našu školu reprezentovali nasledovní študenti:

            - základné školy: Danihel, Ferik A., Ferik S., Halás, Hranák, Hrušecký, Hyža, Kabzáni Ko., Smolka, Šajánek, Štefík, Waradzin.

            - stredné školy: Buraj, Drinka, Kabzáni Kr., Kolínek, Kollár, Michálik, Rozboril, Staňo N., Staňo T., Vogl, Vríčan, Vyskoč.

            Všetkým zúčastneným ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

          • Krajské kolo SOČ

          • V piatok 22.3.2024 sa na SOŠ obchodu a služieb v Galante konalo Krajské kolo Stredoškolskej odbornej činnosti, ktorého sa zúčastnili aj naši študenti a úspešne reprezentovali našu školu so svojimi súťažnými prácami a dosiahli nasledovné umiestnenie:

            05 Životné prostredie, geografia, geológia

            3.miesto Tomáš Škrovan z III.A (konzultant Mgr. Iva Hnátová, Mgr. Roman Ralbovský)

            16.Teória kultúry, umenie, umelecká, odevná tvorba

            1.miesto a postup na celoštátne kolo Karolína Bahýlová z III.B (konzultant Mgr. Eva Lašáková)

            Všetkým zúčastneným ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a oceneným blahoželáme. Celoštátne kolo sa uskutoční v dňoch 25.-26.4.2024 v Nitre na SOŠ veterinárnej.

          • Hurbanov pamätník 2024

          • Dňa 12. marca sa v koncertnej sále ZUŠ v Skalici konalo obvodné kolo Hurbanovo pamätníka, v ktorom našu školu po úspešnom postupe zo školského kola reprezentovali Z. Micháliková a Viki Bučková z kvarty a A. Čmiková a M. Križanová z prímy. Staršie dievčatá opäť potvrdili svoje recitátorské kvality a ziskom prvého miesta v kategórii poézia i próza suverénne postúpili do okresného kola, ktoré sa uskutoční 26. marca. Tu sa k nim pridá i A. Čmiková, ktorá postupuje automaticky vďaka účasti v krajskom kole Hollého pamätníka v minulom školskom roku.

            Dievčatám ďakujeme za reprezentáciu školy v tejto náročnej umeleckej sfére a prajeme im, nech múzy stoja pri nich naďalej.

          • Bedminton - okresné kolo

          • Naši študenti Agáta Látalová 1.A, Laura Vachová KV, Peter Janota 2.B, Dominik Ptáček 4.A, David Dvorský 3.B sa zúčastnili 29.2. okresnej súťaže stredných škôl v bedmintone na Strednej združenej škole v Holíči.Tento magický dátum im priniesol štastie a hladko zdolali všetkých súperov. Obsadili výborné prvé miesta a stali sa predátormi bedmintonu v okrese Skalica.

          • Lyžiarsky kurz

          • Od 19.-23. 2. sa študenti 1.B a kvinty ocitli na „bojovom poli“ na svahoch Snowparadise vo Veľkej Rači v rámci lyžiarskeho kurzu. Ich úhlavný nepriateľ bolo samotné počasie. Po celodennom boji so svahom si študenti a ich profesori spríjemňovali večeri spoločným programom a zábavou. Naši statoční lyžiari sa nezľakli ani po napínavej a poučnej prednáške MUDr. Langa s p. profesorom Ferikom o zraneniach a prvej pomoci a vrhli sa strmhlav na svah. Spočiatku to nebolo len tak, ale zo dňa na deň sa ich lyžiarske zručnosti zlepšovali. Ich mottom bolo hlavne prežiť a nezraniť sa, čo sa im nakoniec aj podarilo. S pomocou ich výborných inštruktorov, pani profesorky Baumannovej a pánov profesorov Ferika a Žilínka, ktorí ich do boja výborne vyzbrojili, nakoniec svah pokorili a odišli domov s úsmevom na tvári a s peknými spomienkami.