• Poďakovanie

          • Rodičovské združenie pri Gymnáziu Skalica dostalo darom finančné prostriedky na zakúpenie tlačiarne formátu A3.

            Finančné prostriedky na zakúpenie tlačiarne nám boli poskytnuté z vkladov podnikov Schaeffler Skalica, Protherm Production, Vaillant Group Slovakia s.r.o., DIDAKTIK Skalica a z vkladov fyzických osôb do OZ KVARTETO.

            Vedenie školy a študenti ďakujú za finančný dar a pomoc pri skvalitnení výučby našich žiakov.

          • Slávnostné oceňovanie DofE

          • ​Cena vojvodu z Edinburgu (DofE) je prestížne medzinárodné ocenenie, ktoré majú možnosť získať študenti s vysokou motiváciou pracovať na sebarozvoji. Takí, čo prijímajú nové výzvy a vytrvalo sa posúvajú vpred v aktivitách, ktoré si sami na začiatku cyklu zvolia. Dňa 26. septembra 2023 si cenu DofE prebrali prvýkrát aj študenti našej školy.

            ​Slávnostná ceremónia odovzdávania cien sa konala v priestoroch SLSP na Tomášikovej ulici v Bratislave. Bronzovým dofákom boli z rúk zástupcov Trnavského samosprávneho kraja a riaditeľa DofE udelené certifikáty a odznaky, ktoré budú dôkazom ich systematickej práce na sebe.

            ​Medzi ocenených patria:

            Alex Drinka

            Marcel Ferianec

            Pavla Hlavenková

            Sofia Janovičová

            Kristína Kolcunová

            Michal Petrovič

            Barbora Prokešová

            Dominik Ptáček

            Júlia Šedivá

            Nikolas Staňo

            Tomáš Staňo

            Aneta Strhanová

            Všetkým dofákom k dosiahnutiu cieľov blahoželáme, dúfame, že to bude pre nich motivácia na pokračovanie v programe DofE na vyššej úrovni a samozrejme pozývame aj ostatných študentov našej školy, aby sa do DofE zapojili.

          • Deň mobility

          • Dňa 22. septembra sa žiaci III.B nášho gymnázia zúčastnili milej aktivity - vychádzky s klientami zariadenia pre seniorov JESENIA Skalica, ktorá sa každoročne organizuje pri príležitosti Európskeho dňa mobility, ďakujeme vedeniu tohto zariadenia, p. prof. Hnátovej a Bublincovej.

          • Erasmus+ Grassroot Campaigners

          • V dňoch 21. 9. - 2. 10. 2023 sa skupina našich študentov neformálne vzdeláva neďaleko mesta Kunbaracs v Maďarsku v projekte Erasmus+. Spolu so študentmi z Maďarska, Rumunska a Česka diskutujú, spoznávajú iné kultúry, spolupracujú a komunikujú v anglickom jazyku, pričom dominantnou témou je životné prostredie.