• Voľnočasová kolekcia oblečenia

          • Vážení sledovatelia, vážení učitelia, milí študenti!

            Aj tento rok pre Vás máme super prekvapenie!

            Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia. O jej podobe pomohli rozhodnúť minulý rok sami študenti.

            Od dnes je možné si ju zaobstarať v e-shope:

            https://www.kraloveskoly.cz/gymskalica/

            Objednávanie je už spustené a bude možné až do 12.10. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby.

            (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)

          • Európsky deň jazykov

          • Dňa 26. septembra je známy aj ako Európsky deň jazykov. Na našej škole sme si ho na hodinách anglického jazyka pripomenuli rôznymi formami. Žiaci si precvičovali anglické jazykolamy (krátke i dlhé a niektorí boli fakt machri), naučili sa vetu, ktorá obsahuje všetkých 26 písmen anglickej abecedy a trénovali si 34 písmenkové slovo supercalifragilisticexpialidocious. To si našli aj v nemčine. Iní žiaci zaspomínali na nedávno zosnulú kráľovnú Alžbetu II. a jej kráľovskú rodinu, pretože aj oni plynule hovoria niekoľkými európskymi jazykmi. Bola aj skupina žiakov, ktorá sa potrápila s rôznymi druhmi fóbií a ich čudnými názvami v angličtine a prišlo aj na pracovný list s rozličnými výrazmi vo všetkých európskych jazykoch. Bolo to všetko fajn a sme radi, že zaujalo.

          • Deň otvorených dverí a študentské divadlá

          • Dňa 17. septembra počas kultúrnej udalosti Skalických dní a 360. výročia našej školy prebiehal Deň otvorených dverí pre širokú verejnosť. Návštevníci si mohli pozrieť priestory školy, zaspomínať na svoje študentské časy a dozvedieť sa dôležité informácie o škole.

            Počas dňa okrem DOD sme verejnosti predstavili dve študentské divadlá: Skromná kráľovná a Tak to napíš, zlatíčko.

            Tento deň by sa nezaobišiel bez sponzorov (Lark Skalica, Mesto Skalica, Reklama Rangl Skalica, Rodičovské združenie pri Gymnáziu Skalica, VEPOS SKALICA, Vinárstvo Winterberg Skalica, Záhorácke rádio G3), organizátorov a účinkujúcich, ktorým sa chceme týmto poďakovať. 

            Foto: Adrian Pelčák (SX)

          • Prechádzka po čerstvom vzduchu

          • Počas európskeho týždňa mobility sme ani tento rok nezabudli na klientov v Zariadení pre seniorov Jesénia a zobrali sme ich s triedou II.A na prijemnú prechádzku po čerstvom vzduchu.

          • Koncert

          • Počas Skalických dní mesto oslávilo 650. výročie prvej písomnej zmienky a zároveň naša škola oslávila 360. výročie. Koncert študentov a absolventov gymnázia otváral festival tradícií, hudby a zábavy. 

            Foto: Adrian Pelčák

          • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

          • Zaujíma ťa ako vyzerá život na našej škole? Alebo chceš len zaspomínať na svoje študentské časy? Preto sme pre teba pripravili Deň otvorených dverí! Čakajú na teba sprievodcovia, ktorí ti ukážu interiér školy a priblížia študentský život. Tešíme sa na teba v sobotu 17. 9. 2022 od 12:00 do 17:00!