• OBNOVENIE VYUČOVANIA

          • V pondelok 22.6.2020 sa znovu pre študentov otvoria brány stredných škôl, teda aj nášho gymnázia. Po vydaní presnejších usmernení ministrom vás budeme najneskôr v utorok 16.6.2020 bližšie informovať o organizácii vyučovania počas posledných vyučovacích dní v tomto školskom roku.

          • Príhovor kráľa školy

          • Vážený pedagogický zbor, vážení nepedagogickí zamestnanci, milí spolužiaci,

            súčasná situácia nám nedovolí sa s Vami plnohodnotne rozlúčiť.  Dovoľte mi aspoň takouto cestou Vám za všetkých maturantov vyjadriť obrovskú vďaku. Nechcem tu opisovať našu cestu od prvého ročníka,  poprípade od prímy , ale chcem sa zamerať na to , čo ste nám dali a možno o tom ani neviete. 

            Práca profesora je sama o sebe nedostatočne ohodnotená. A nenazval by som to ani prácou, ale poslaním. Je to niečo, čo človek nerobí pre peniaze, ale preto, aby svoje skúsenosti a vedomosti posunul ďalším. Tá ctižiadostivosť vo Vašich očiach vždy hovorila za všetko. Dokázali ste nás dostatočne motivovať k dobrým výsledkom, naučili ste nás rozumne vyjadriť svoj názor a uvedomovať si svoje silné aj slabé stránky a pracovať na nich. Táto škola je príkladom toho, že prácu profesora treba obdivovať a ctiť si ju. Za Vašu ochotu a vedomosti, ktoré sme od vás získali, ďakujeme. Dúfame, že Vás v najbližšej dobe uvidíme a rozlúčime sa osobne, tak, ako sa patrí. Raz pán profesor Zachara na jednu z mojich otázok odpovedal takto : „Energia nevzniká ani nezaniká, len sa premieňa na iné formy.“ Ja dúfam , že Vaše spomienky na nás tiež nezaniknú, len sa premenia na úsmev na Vašich perách , keď sa Vám pripomenú. 

            Dovoľte mi ešte sa prihovoriť k Vám, milí spolužiaci. Náš posledný ročník sme si nestihli naplno užiť a ani ho poriadne ukončiť. Ale na druhej strane, zažili sme stužkové slávnosti a ekologické kurzy, na ktoré, aspoň ja osobne, budem spomínať veľmi dlho. Verím, že sa neuvidíme až o 5 rokov na stretávke, ale budeme sa stretať častejšie. Dúfam, že s väčšinou z Vás budem v kontakte čo najdlhšie. No teraz nám už nezostáva nič iné, len s hrdosťou hovoriť , že sme boli žiakmi skalického Gymnázia Františka Víťazoslava Sasinka.

            V neposlednom rade mám ešte jednu milú povinnosť. Ako kráľ školy musím svoj post posunúť ďalej a pokračovať v tradícii. V takomto čase by ste za normálnych okolností už nové meno poznali. Keďže pozícia kráľa školy si vyžaduje činiť aj ťažké rozhodnutia, bude lepšie , keď nového kráľa školy / novú kráľovnú školy oznámim pri slávnostnom otvorení nového školského roka, kde sa, ako pevne verím, už všetci v zdraví spoločne stretneme.

            Dean Marčišovský 4.A , kráľ školy,  šk.r. 2019/2020 

          • PORADIE uchádzačov v šk. roku 2020/2021

          • V sekcii "Prijímacie skúšky" je uverejnené výsledné poradie uchádzačov o 4-ročné štúdium v šk. roku 2020/2021 na našej škole a tiež pokyny pre zákonných zástupcov. 

             

            ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA pre šk. rok 2020/2021 bude prebiehať 21. - 27. mája 2020 denne od 8:00 do 16:00 za účasti oboch zákonných zástupcov.

             

          • Hodnotenie študentov v 2.polroku 2019-2020

          • Na základe mimoriadej situácie, usmernenia Ministertva školstva a po hlasovaní pedagogickej rady školy Vám oznamujeme, že v 2. polroku šk.roka 2019-2020 nebudú študenti klasifikovaní (na vysvedčení budú mať uvedené namiesto známky slovo "absolvoval/a") z týchto predmetov:

            TELESNÁ A ŠPORTOVÁ VÝCHOVA

            ETICKÁ VÝCHOVA

            NÁBOŽENSKÁ VÝCHOVA

            Z ostatných predmetov budú študenti štvorročného aj osemročného štúdia klasifikovaní podľa odporúčania Ministerstva školstva a na vysvedčení budú hodnotení známkou.

             

          • Oznam:

          • V stredu 22. 4. 2020 od 9:00 do 12:00 budú znovu otvorené šatne pre študentov. Študenti, ktorí si ešte nevyzdvihli veci, si ich môžu prísť (samozrejme s rúškom a rukavicami) vyzdvihnúť zo skriniek, prípadne z triedy. Vstupovať do priestorov budovy školy budete jednotlivo za prísnych hygienických opatrení.

          • Gympel pomáha

          • V čase pandémie koronavírusu je najlepšie ostať doma a obmedziť pohyb na verejnosti na minimum. Pokiaľ patríte do rizikovej skupiny obyvateľstva, môžete sa vyhnúť nakupovaniu? Áno, s nami môžete! Študenti Gymnázia F. V. Sasinka Skalica a Gympel pomáha o.z. Vám radi s nákupom pomôžu, stačí, ak zavoláte na priložené čísla a radi spravíme nákup za vás 😊 neriskujte svoje zdravie. Máte len jedno 🙏

          • VEĽKÁ NOC

          • Všetkým študentom, učiteľom aj ostatným pracovníkom školy, rodičom aj priateľom školy želáme veselé veľkonočné sviatky prežité v kruhu rodiny.

          • Nedoplatky stravy v školskej jedálni

          • Prosím maturantov, aby si uhradili nedoplatky za stravu v školskej jedálni (maturanti, ktorých sa to týka, dostali upozornenie cez edu page).

             

            Vyúčtovanie stravy študentov za školský rok 2019/2020 bude v júli.

          • OZNAM

          • V pondelok 6. 4. 2020 od 9:00 do 12:00 budú otvorené šatne pre študentov z osemročného štúdia, v utorok 7. 4. 2020 od 9:00 do 12:00 budú otvorené šatne pre študentov štvorročného štúdia. Študenti, môžete si prísť (samozrejme s rúškom a rukavicami) vyzdvihnúť veci zo skriniek, prípadne z triedy. Vstupovať do priestorov budovy školy budete jednotlivo za prísnych hygienických opatrení. 

            PS: nezabudnite si kľúčik od skrinky, teta Zuzka nebude v práci ;-)

             

          • Prerušenie vyučovania

          • Ministerka škostva, vedy, výskumu a športu prerušuje vyučovanie od 16.3 do 27.3.2020 vrátane.

            EČ a PFIČ MS (písomná maturita) sa presúva na obdobie od 31.3.2020 do 2.4.2020.

            Ústna forma MS sa presúva na obdobie od 8.6.2020 do 12.6.2020.

            Testovanie 9 zostáva v pôvodnom termíne 1.4.2020.

            Sledujte, prosím, novinky na našej stránke, prípadne stránky TTSK a MŠVVaŠ.

          • 2% z daní

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            znovu by sme Vás chceli osloviť a požiadať o poukázanie 2% z Vašich daní nášmu Gymnáziu F. V. Sasinka  prostredníctvom Rodičovského združenia pri Gymnáziu. Finančné prostriedky budú použité na zlepšenie podmienok vzdelávania. Potrebné tlačivo si môžete vyzdvihnúť na vrátnici alebo na sekretariáte školy.

          • Okresné kolo v badmintone stredných škôl

          • V pondelok, 2. marca, sme sa zúčastnili na okresnom kole v badmintone stredných škôl. Turnaj sa konal v športovom centre Barbar. Tím každej školy tvorili dvaja žiaci. Pán profesor Ferik zostavil pre reprezentáciu gymnázia tím z dvojice žiakov II.C, Miša Vajlu a Jura Budinského. Odohrali sme zápasy proti všetkým zúčastneným školám. Súperi boli herne na veľmi vysokej úrovni, takže sme s nimi hrali vyrovnané zápasy. Napokon sme porazili všetky školy a umiestnili sme sa na prvom mieste, čím sme si vybojovali postup do krajského kola.Michal Vajla, II.C

          • Elektromagnetické javy

          • V piatok 28. februára sa na našej škole uskutočnila popularizačná prednáška Elektromagnetické javy. Z Katedry fyziky UKF Nitra k nám zavítali Doc. RNDr. Aba Teleki, PhD. a Mgr. Boris Lacsný, PhD., aby vyše stovke šudentov porozprávali zaujímavosti zo sveta fyziky. Študenti počas dvoch hodín videli tiež niekoľko zaujímavých pokusov, niektoré si dokonca vyskúšali doslova na vlastnej koži. Za pomoci tekutého dusíka na záver prednášky vyrobili štyria naši šikovní študenti pre všetkých lahodnú zmrzlinu. Veríme, že zmrzlina nebola jediným prínosom tejto prednášky pre našich študentov...